tiistai 27. lokakuuta 2015

Muuttoaikeita

Olemme nyt jonkin aikaa kierrelleet lähialueiden compoundeihin tutustumassa. Kotimme on kyllä viihtyisä, ja olemme saaneet ystäviä, mutta asuinalueemme on erityisen kallis verrattuna laatuun, eikä asukkaiden mielipiteitä juuri oteta huomioon. Lisäksi suuressa compoundissa (lähes 500 asuntoa) on se haittapuoli, että yhteisöllisyyttä ei juuri muodostu eikä kaikkiin millään tutustu. Compoundissamme on myös poikkeuksellisen paljon poikamiesasuntoja, joissa asuu miehiä ilman perheitä. Tämä aiheuttaa väistämättä sen, että ilmapiiri on erilainen.
Pakko ei ole muuttaa, mutta katsotaan jos löydetään jotain kivaa. Tällä ajatuksella lähdimme liikkeelle. Kaupunginosamme on viihtyisä, ja lasten koulu lähellä, joten päätimme ettemme lähde kauas. Vaikkapa viiden kilometrin säteelle? Ensimmäinen ajatukseni oli, että vaihtoehtoja ei tule olemaan montaa. Mutta kyllä niitä on. Pelkästään meidän korttelissamme on kahdeksan compoundia, tosin yksikään niistä ei niin suuri kuin nykyinen asuinpaikkamme. Asuntojen lukumäärä vaihtelee 10 ja 500:n välillä, ja samoin compoundien palvelut ja ulkoinen olemus. Joissakin on vain omakotitaloja, joissakin vain kerrostalohuoneistoja, ja lisäksi niiden väliltä löytyy kaikkea mahdollista. Valinnanvaraa siis todellakin on.
Vaikka halusimme pienemmän asuinalueen, emme kuitenkaan halua tinkiä palveluista emmekä halua maksaa enempää kuin mitä jo nyt maksamme. Siinä siis kriteerit. Kiersimme lähialueelta 12-15 compoundia, meille esiteltiin asuntoja, kerrottiin palveluista, luvattiin hyvää ja hurmaavaa. Moni alue oli kallis, moni puolestaan täynnä. Monessa ei ollut riittäviä palveluita; esim. urheilumahdollisuudet ja oma elintarvikekauppa ovat meille tärkeät. Nopeasti totesimme, että joka makuun löytyy jotakin. Yksikään asuinalue ei mitä luultavimmin ole täydellinen, mutta kaikista löytyy hyvää.
Nyt olemme allekirjoittaneet vuokrasopimuksen erään alueen kanssa, ja pääsemme muuttamaan joulukuun alussa. Alue sijaitsee lähellä, ja se sisältää omaa ravintolaa ja hotellia lukuun ottamatta samat palvelut kuin nykyinen compoundimme. Taloja alueella on 91, ja niissä asuu ainoastaan perheitä, ei poikamiehiä. Uutta kotiamme remontoidaan parhaillaan, olemme saaneet valita maalit huoneisiin, ja myös huonekaluihin voimme vaikuttaa. Pinta-alaltaan talo on suurempi kuin nykyinen kotimme, vaikka makuuhuoneita on saman verran. Lisäksi taloon kuuluu palvelijan huone, joka meillä taitaa tulla lähinnä varastotilana käyttöön :)
Jännittävää. Odottavaa. Uuteen valmistautumista.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla teidän kuulumisia. Terveisiä muulle perheelle! Meillä lapset on puhunut paljon teidän tytöistä ja Minttu on mietiskellyt ääneen useamman kerran mitä tytöille mahtaa kuulua :)

    VastaaPoista