sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Arkea

Vaihteeksi hieman yleisiä kuulumisia meidän perheestä. Lapset ovat nyt olleet neljättä viikkoa koulussa lomien jälkeen, ja päivärytmit alkavat vähitellen muotoutua. Aamut ovat aikaisia, koulupuvut puetaan vielä unihiekkaa silmistä hieroen. Hyvillä mielin lapset kouluun lähtevät, ja tyytyväisinä myös tulevat takaisin. Tytöistä vanhempi harjoittelee jo arabian kieltä, ja sen lisäksi ovat opetelleet kahden kuukauden aikana kaikki länsimaiset aakkoset, numerot ja luvut 50:een asti. Nuorempi harjoittelee ensimmäisiä länsimaisia aakkosiaan ja numeroita. Englannin, matematiikan ja arabian lisäksi tytöillä on kerran viikossa liikuntaa. Vanhemmalla tytöllä on myös tiedettä, jossa harjoitellaan mm. ruumiinosia, luontoa jne. Lisäksi tunneilla kuunnellaan musiikkia, lauletaan ja leikitään, luetaan kertomuksia. Molemmat tytöt ovat jo saaneet koulusta ystäviä, ja tuntuvat viihtyvän hyvin. Melko usein koululla järjestetään teemapäiviä (terveellinen ruoka, hygienia, lemmikit, värit....), ja silloin tällöin retkiä.
Viime viikolla tapasimme opettajat koululla järjestetyssä vanhempien päivässä. Kummankin tytön opettajat kehuivat tyttöjä reippaiksi ja hyvin porukkaan sopeutuneiksi. Englantia ei vielä kumpikaan puhu, mutta se ei vielä yllätä saati huolestuta. Vanhempi tytöistä sai erityisesti kiitosta sorminäppäryydestään ja sydämellisyydestään, nuorempi kärsivällisyydestään ja tunnollisuudestaan. Nuorimman suurimmaksi ongelmaksi oli muodostunut se, että väritettäessä värit eivät ihan pysy kuvan sisällä. No, ehkä me vanhempina voimme elää tämän asian kanssa. Tapaamisesta jäi hyvä mieli; lapset ovat päässeet rakentamaan omia ympyröitään, pärjäävät ja oppivat uutta. Niinhän se vain on; jos lapset viihtyvät ja heillä on kaikki hyvin, on sen myötä kaikki hyvin koko perheessä.
Kotitehtäviä tulee nuorimmalle kahtena päivänä viikossa, vanhemmalle neljänä. Alkuun läksyt eivät miellyttäneet ja niitä tehtiin pitkin hampain, mutta nyt tytöt jopa vapaaehtoisesti niitä alkavat näperrellä kotiin tultuaan.
Läksyjen jälkeen syödään, sitten vain ollaan. Joskus leikkiä, joskus piirrettyjä. Iltapäivällä lähdemme joko uima-altaalle tai leikkipuistoon; molemmissa on ystäviä ja tuttuja. Lisäksi tytöt ovat aloittaneet uimakoulun, jota pitää alueen altaalla yksi äideistä. Pienimmät harjoittelevat vielä potkuja ja kuplien tekoa veteen, kun taas isommat jo hiovat eri uimatyylejä. Polkupyörät ja potkulaudat on ostettu, ja niillä on helppo siirtyä paikasta toiseen compoundin sisällä.
Elämä alkaa tuntua hyvällä tavalla arkiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti