keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Vierailuja

Eilen kävin lasten kanssa pitkästä aikaa vanhassa compoundissa. Tytöt olivat useampaan kertaan pyytäneet päästä leikkimään vanhojen ystävien kanssa, ja olihan se mukava nähdä vanhoja kotikulmia. Compoundimme bussi, matkallaan ostoskeskukseen, tipautti meidät vanhan alueen portille.
Yleensä yritän hyödyntää compoundin busseja menemisissä ja kyläilyissä milloin vain se on mahdollista. Moni ystävättäreni käyttää Überin kyytiä, tuttua taksikuskia, tai onpa joillakin jopa miehen työpaikan puolesta järjestetty oma auto ja kuljettaja. Takseista olen kuullut pääsääntöisesti huonoa palautetta; epäluotettavuutta, kalliita ja matkalla muuttuvia hintoja, huonoa ja huimapäistä ajamista. Itse olen ottanut taksin vain kerran, lennosta, ja kokemuksessa ei ollut mainittavasti ongelmia. Sovin kuskin kanssa hinnan ennen matkaan lähtöä, ja pääsin turvallisesti perille. Kun kysyin taksikuskilta paljonko matka maksaisi, hän vuorostaan kysyi paljonko haluaisin maksaa. Siitä hieman kumpaankin suuntaan tingittyämme pääsimme yhteisymmärrykseen, ja minä perille. Takseja täällä muutenkin liikkuu paljon, ja ne etsivät aktiivisesti matkustajia. Erityisesti yksin kulkeville naisille taksit tööttäilevät vähän väliä, joten täällä ei tarvitse pelätä jäävänsä tien päälle.
Vanhojen ystävien tapaaminen tuntuu aina hyvältä, ja lapset juoksivat innoissaan koko illan leikkipuistossa kavereiden kanssa. llalla kotona sytytettiin punainen pallogrilli, ja mieheni eurooppalaiset työkaverit tulivat meille grillaamaan ja istumaan iltaa. Liettualaista marinoitua kalkkunaa, alkoholitonta olutta, ja salaatissa kikherneitä ja korianteria. Jälkiruuaksi nautimme baklavaa, arabialaista perinteistä leivonnaista. Se on valmistettu lehtitaikinasta, ja sisältää hunajaa ja pähkinämurskaa. Vain arabialainen kahvi puuttui :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti