torstai 11. helmikuuta 2016

Kahvia ja kukkia

Tiistaina viereinen compound järjesti aamupäivän kahvitilaisuuden naisille, coffee morningin. Pääsylipun hinnalla pääsi osalliseksi runsaasta buffet-aamiaisesta, joka päihittäisi mennen tullen monen lounasravintolan seisovan pöydän. Hummusta, tahinia, kevätkääryleitä, samosa-pasteijoita, kibbeh-pyöryköitä, biryani-riisiä, kanaa, lihaa, useita erilaisia salaatteja, vihanneksia, leivonnaisia, virvokkeita, kahvia, teetä. Kaikkea pienen ripauksen maistamalla joutui hakemaan lautasen kahdesti täyteen.
Compoundin rouvat olivat järjestäneet tilaisuuden allasalueelle. Järjestäjiä oli ainakin Pakistanista, Etelä-Afrikasta, Saksasta, Englannista ja Koreasta, ja kukin oli valinnut taustamusiikkiin oman osuutensa kotimaansa tyypillisestä musiikista. Vaikka päivä oli tuulinen, aurinko osui lämpimästi pöytiin, ja saimme nauttia kauniista päivästä. Tilaisuuden teemana olivat kukat, ja niinpä alue oli koristeltu kaikella mahdollisella kukkiin liittyvällä; oikeiden kukkien lisäksi kukkia oli tehty pahvista, ilmapalloista ja kreppipaperista. Heti ovella tullessamme saimme kirjoittaa pahville kukkiin liittyvän mietelauseen, viisauden tai tuntemuksen, ja näistä pahvinpaloista koottiin kaksi suurta kukkakuviota. Myös pukeutumisessa oli kehotettu noudattamaan teemaa: "Heijasta sisäistä kukkaasi".



Alueella oli useita myyjiä kojuineen; koruja, vaatteita, kosmetiikkaa, leluja, huiveja... Eräs rouva esitteli luonnontuotteista itse valmistamiaan kosmetiikkatuotteita, ja kertoi eri kasvien terveysvaikutuksista.  Erään ravintolan kokki oli palkattu paikalle kaivertamaan eri hedelmiin kukkakuvioita. Huolettomasti ja nopeasti hän teki vesimelonista ruusutarhan, ja esitteli myös kurpitsasta veistämiään lintuja ja kaloja. Kukka-aiheinen visailu järjestettiin myös, voittajat saivat tuotepalkintoja. Kotiin viemisiksi kukin rouva sai pienen koristepussin kuivattuja kukan terälehtiä. Ja hyvän mielen yhdessäolosta ja hyvästä hetkestä sellaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat jotakin samaa kuin minä - vaikka en ehkä heitä kaikkia tunnekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti