keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Arkea compoundissa

Viime päivät ovat olleet arkisia. Niin nurinkuriselta kuin se näissä olosuhteissa kuulostaakin, tytöistä vanhempi vilustui uima-altaalla, ja on ollut kuumeinen. Sisällä ilmastoinnin hurinassa on miellyttävän viileää, vaikka aika kuluukin hitaasti.
Mitä compoundin alueella sitten voi tehdä, siis jos ei käy päivisin töissä? Tällä hetkellä on jo niin kuuma,että päiväsaikaan ei ulkona näy ihmisiä. Kuntosali on kuitenkin hyvin varusteltu ja ilmastoitu, ja altaalla toki voi käydä. Compound kuitenkin herää vasta iltaisin eloon. Hämärän tullessa lenkkeilijoita on paljon liikkeellä, sekä alueen kaduilla että urheiluhalleja ympäröivän, noin puolen kilometrin mittaisen juoksuradan varrella. Halleissa on mahdollisuus pelata sulkapalloa, lentopalloa ja tennistä, sekä ulkona kentällä koripalloa. Kukin pelikenttä on alueen asukkaille maksuton. Lisäksi naisille on iltaisin zumbaa ja crossfitia, erillismaksusta.
Hotellin yhteydessä on ravintola, josta voi myös tilata ruokaa kotiin. Samassa rakennuksessa on suurehko kirjasto, oleskelukahvila, pingis-pöytä sekä vuokrattavissa oleva monitoimihuone.
Lapsille alueella on kaksi leikkikenttaa. Lisäksi alueella kulkee kolme shuttlebus-linjaa, jotka kuljettavat keskustaan ja ostoskeskuksiin, ja takaisin. Niitä voivat myös naiset käyttää, autoa kun täällä ei pääse ajamaan.
Muita alueen palveluja ovat oma lähikauppa, parturi ja terveysklinikka. Lisäksi, heti portista ulos astuttaessa, on tien toisella puolella iso apteekki ja kosmetiikkakauppa, ja sen vieressä vaate- ja tekstiilikauppa. Vaatteiden alkuperä lienee Kiinassa, ainakin hintalapun perusteella, mutta tässä tapauksessa määrä korvaa laadun. Kauppa on kahdessa kerroksessa, ja pinta-alaa varmasti saman verran kuin hyvinvarustellussa Prismassa...
Jo tämäkin tien ylitys vaatekauppaan vaatii abayan ja hijabin, sekä reippaan kipaisun tien yli; kaksi kaistaa molempiin suuntiin. Nopeusrajoitus virallisesti lienee 70 km/h, mutta se ei tarkoita, etteikö voisi ajaa niin nopeasti kuin autosta lähtee, ja niin monta rinnakkain kuin mahtuu. Reippaasti vaan ja kaapu hulmuten.

2 kommenttia:

  1. Näitä sun kirjoituksia on viihdyttävä lukea ja voin vain mielessäni kuvitella miten vaikea on päästä tien yli!😊

    VastaaPoista