torstai 5. marraskuuta 2015

Dubaissa

Nyt kun kaikki perheemme paperit lopultakin on saatu kuntoon, voimme matkustaa vapaasti Saudi-Arabian ulkopuolelle. Ensimmäinen matka suuntautuu Dubaihin, Arabiemiraatteihin. Lento Dammamista kestää hieman yli tunnin, ja lentojen hinnat ovat hyvinkin edullisia. Edessä on pitkä viikonloppu - kolme päivää - kaupungissa, joka on kohonnut muutaman kymmenen vuoden aikana keskelle aavikkoa, ja jossa raha kiiltää kaikkialla.
Dubai on suuri, hieman yli kaksi miljoonaa asukasta, ja keskustan alueella toinen toistaan hulppeammat pilvenpiirtäjät kilpailevat keskenään taivaspaikoista. Niiden kuningas on maailman korkein (828m) rakennus; Burj Khalifa, joka kohoaa neulamaisena tornina kaupungin keskustassa. Hotellimme sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta hotellin kattoterassilta avautuvat huikeat näkymät yli kaupungin. Ensimmäisen päivän vietämme hotellilla, ja illalla lähdemme taksilla Dubai Mall -ostoskeskukseen. Dubaissa taksien lisäksi käytetään paljon metroverkostoa, jota monet turistit kehuvat.
Protestoin ensin ajatusta lähteä ostoskeskukseen: "Onhan niitä meillä Saudeissakin...", mutta huomaan pian että meidän ostoskeskuksemme eivät ole ihan tällaisia. Kaupat jäävät vähemmälle huomiolle, kun kierrämme katsomassa jääkiekkokaukaloa, valtavaa syvänmerenkaloja sisältävää akvaariota, kolmeen kerrokseen ulottuvaa vesiputousta, dinosauruksen luurankoa.... Kauppojen näyteikkunoissa dj:t soittavat musiikkia ja filmitähdet poseeraavat. Väkeä on massoittain, ja käytävät jatkuvat toinen toisensa perään. Joka kulman takana on jotakin uutta nähtävää. Illallisen nautimme ulkona, katsellen ravintolan pöydästä massiivia suihkulähteitä, jotka ryöppyävät ja syöksähtelevät musiikin tahdissa pienen järven pinnalla. Taustalla kimaltelee Burj Khalifa. Lapsetkin nauttivat ja huokailevat ihastuksesta.





Sää Dubaissa on lämmin, lämpötilat hipovat +35 astetta, mutta kosteus on vähäisempi kuin Dammamissa. Ulkona on miellyttävää olla, ja jopa auringosta voi nauttia. Dubaissa on paljon eri kansalaisuuksia, ja pukeutuminen on täysin vapaata, joten voin rauhassa ulkoilla ilman abayaa. Myös useimmista ravintoloista voi ostaa alkoholia.
Toisena päivänä käymme hotellin uima-altaalla, ja sen jälkeen lähdemme vuokra-autolla tutustumaan Dubai Marinan alueeseen sekä ihmisten rakentamiin Palmusaariin. Palmusaari on kokonainen oma kaupunkinsa palveluineen, luksushotelleineen ja ostoskeskuksineen. Nimensä se on saanut palmun muodosta. Ja se kaikki on rakennettu hiekan päälle, mereen, ihmisen oikusta luoda jotakin erikoislaatuista ja näyttävää. Ajamme saaren päästä päähän ja ihailemme Dubaita mereltä käsin. Sieltä jatkamme Dubai Marinaan, joka koostuu useista sisämaan huvivenesatamista, joita ympäröivät pilvenpiirtäjät, ostoskeskukset ja luksushuoneistoista muodostuvat asuintalot.



Illan vietämme paikallisessa vesipuistossa, lapset nauttivat ja polskivat, kikattavat ja roiskivat vettä. Kun ilta on jo pimennyt, ajamme noin tunnin matkan päähän Ras Al-Khaimahiin, jossa miehelläni on seuraavana päivänä työasioita.Viimeinen päivämme kuluu rauhallisissa merkeissä hotellin altaalla ja läheisessä ostoskeskuksessa.  Hotelli sijaitsee golfkentän laidalla, ja aamulla istun terassilla kirjaa lueskellen, ja katson kuinka lapset juoksentelevat yöpaidoissaan greenillä.


Illalla lento kotiin. Olemme viikonlopun aikana nähneet paljon, ja vielä paljon enemmän jäi näkemättä. Olen jo varma, että tänne tulemme vielä uudelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti