tiistai 12. huhtikuuta 2016

Hennaa

Viime viikolla compoundilla järjestettiin markkinat. Uima-altaan reunat täyttyivät myyntipöydistä ja uteliaista, pääsääntöisesti naispuolisista, asiakkaista. Väkeä tuli myös talon ulkopuolelta, ja myynti jatkui myöhäiseen iltaan. Ruokia, koruja, kosmetiikkaa, vaatteita.... Ja hennatatuointeja.
Lupasin lapsille, että he saisivat ottaa hennatatuoinnin käteensä, ja tietysti siinä samalla sitten itsekin innostuin. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut hennatatuointeja, vaikka toki niitä saa Suomestakin.
Tatuointi tehdään yleensä joko mustalla tai ruskealla "tahnalla", jota pursotetaan todella ohutkärkisestä putkilosta. Tatuoija piirtää halutun kuvion tahnaa pursottamalla, ja tahnan tulee antaa kuivua puolisen tuntia.


Jo vähän aikaisemmin tatuoinnin päälle voi puristaa halutessaan sitruunamehua ja ripotella sokeria, se kuulemma auttaa kuvaa pysymään pitempään. Hieman tämän jälkeen tahna pestään pois. Tässä vaiheessa tatuointi näkyy hyvin haaleana, ruskealla tehty kuva oranssina.


Vasta seuraavana päivänä hennatatuointi alkaa näyttää siltä miltä pitääkin, väri tummuu jonkin verran. Valitettavasti pitkäaikaista iloa hennatatuoinneista ei ole; neljä päivää myöhemmin kuva on jo pitkälti kadonnut (riippuen tietysti paikasta). Joka tapauksessa, kivaa ja kaunista pientä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti