sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lomapäiviä

Lapsilla on kevätloma - siis se, mitä Suomessa kutsutaan hiihtolomaksi. Täällä ei juuri hiihdetä, ennemminkin uima-allaskausi on lopulta käynnistetty. Hitaasti mutta varmasti, satunnaisten sateiden kautta, lämpötilat alkavat nousemaan ja viihtymään +30 asteen tienoilla. Ilmastoinnit käynnistetään, eikä yöllä auki pidettävä ikkuna enää riitä viilentämään huoneita.
Lasten loma on kokonaisuudessaan 10 päivää, tämän viikon vielä. Loma alkoi kuten niin usein Suomessakin, vesisateessa. Pilvistä on muutenkin ollut, mutta lämmintä kuitenkin. Loma aloitettiin pitkällä viikonlopulla Bahrainissa. Varasimme hotellin, jossa oli pieni kaistale rantaa, suuri uima-allas sekä muutama ravintola; ajatuksena oli viettää koko viikonloppu vain hotellin alueella.
Ja niin me teimmekin. Lapset uivat päivittäin useita tunteja, sekä meressä että altaassa, ja me aikuiset otimme aurinkoa, lueskelimme, nautimme olostamme. Lepäsimme ja söimme hyvin. Ainakin minulle kolme päivää oli juuri sopiva aika; pitempi löhöily olisi jo alkanut hermostuttaa ja olisin kaivannut enemmän tekemistä.

Huomenna lähdemme kahdeksi päiväksi Riyadhiin, mukaan mieheni työmatkalle. Siellä olen luvannut viedä lapset johonkin sisähuvipuistoon, se kun oli jo lomalle heille luvattu. Ja loman viimeiset päivät taitavatkin kulua lauantaisia 5-vuotissynttäreitä valmistellessa, niistä kun taitaa tulla hieman suuremmat juhlat kuin alun alkujaan ajattelinkaan. Ei se, että kutsuttuja ystäviä on yhdeksän, mutta myös monen ystävän vanhemmat ja sisarukset ovat automaattisesti tulossa mukaan, mikä nelinkertaistaa juhlavieraiden määrän.. Jossain vaiheessa jo luovutin, ja päätin kodin sijasta viettää juhlat compoundin yhteisessä kokoontumistilassa, jota saa juhlia varten varata. Mutta niistä juhlista lisää myöhemmin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti