maanantai 7. maaliskuuta 2016

Delfiinejä

Toissa viikonloppuna veimme lapset pieneen ulkohuvipuistoon Dammamissa, Dolphin Villageen. Ulkohuvipuistoja ei ole täällä montaa, ne kun voivat olla käytössä vain hyvin rajatun ajan vuodesta; suurin osa on rakennettu kauppakeskuksiin sisälle, ja ne saattavat viedä jopa kokonaisen kerroksen. "Delfiinikylän" huvipuisto oli pienille lapsille juuri sopiva, isommat ehkä jo kyllästyisivät. Vesiliukumäet eivät olleet vielä käytössä, ja niihin sää olisi vielä ollut hieman viileä. Navakka tuuli mereltä toi paikalle myös jokusen sadepilven, ja muutaman vesipisaran.



Huvipuistolaitteiden lisäksi alueella on ravintola, josta löytyy pöytiä miellyttävästi ulkoa meren rannalta, sekä sisältä. Lisäksi alueella on sirkusesityksiä, matelijanäyttelyitä - ja delfiiniesitys. Valitettavasti emme päässeet delfiineitä katsomaan; juuri kun olimme sinne suuntaamassa, esityksiin tuli pidempi tauko. Kun vielä synkät pilvet vyöryivät alueen ylle, päätimme olla jäämättä odottamaan, ja mieluummin tulla uudelleen toisen kerran. Puiston työntekijän kaulassa ollutta pientä käärmettä tytöt sentään pääsivät silittämään :)
Lisäksi puiston vieressä on pieni lomakylä, josta voi vuokrata huoneistoja. Kävimme siellä nopeasti tutustumassa, ja muutamassa huoneistossa on jopa oma uima-allas. Tietenkin siis sisäpihalla ja korkeiden muurien suojassa.
Erityiseksi Dolphin Villagen tekee sen sijainti. Se sijoittuu keinotekoisen Marjan-saaren ja mantereen yhtymäkohtaan; kapealle maakaistaleelle, jonka molemmin puolin on merta. Marjan-saari on pitkä ja kapea kiemura meressä; vain autotien levyinen. Kaartuvan tien päässä on pallon muotoinen alue, jossa on paikallisten suosima ulkoilu- ja piknik-alue. Muutamia myyntikojuja (kahvia, leluja, makeisia) lukuun ottamatta Marjan-saaren alue ei juuri poikkea vaikkapa Cornichen rantakaistaleista. Täällä ulkoilu onkin lähes poikkeuksetta ajan viettämistä ulkona, ei niinkään liikkumista ja aktiivista puuhaa kuten Suomessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti