keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulupuuhia

Joulua valmistellaan ja joulukuuta eletään myös täällä Saudi-Arabiassa. Aurinko helpottaa pilvettömältä taivaalta, liljat ja kiinanruusut kukkivat. Kaupoissa ei ole yhden yhtä joulukoristetta, ja voi sitä onnetonta, joka yrittää tuoda autonsa takakontissa tekokuusen Bahrainista. Jos se huomataan, on seurauksena vähintään takavarikointi. Kuitenkin, jos jouluiset ostokset peittää autossa naisten alusvaatteilla, voi välttyä niiden tutkimiselta. Siis kuulemma.
Meidän perheessä on käynnistetty sesonki nettiradion joululauluilla, omatekoisella adventtikalenterilla, ja tietysti piparien leipomisella. Sekin oli osoittautua haasteeksi, kun oikeanlaista siirappia ja mausteita ei tahtonut löytyä...




Itsenäisyyspäivän iltana meilläkin poltettiin kynttilöitä, ja nyt keittiön ikkunaa koristavat itse askarrellut silkkipaperikynttilät, taustalla viheriöivät puut... Joulukortteja emme tänä vuonna lähetä; edellinen Suomeen lähettämäni kirje kulki matkallaan hieman yli 2kk, ja edelleen odotamme synttärikorttia, jonka piti olla perillä lokakuun puoliväliin mennessä. Sanotaan vaikka että joulu yllätti meidät emmekä ehtineet lähettää kortteja riittävän ajoissa - tässä tapauksessa syyskuun alussa. Enää hieman yli viikko, ja matkustamme Suomeen perinteiseen joulun viettoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti