keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Valmistujaisia

Viime viikolla meidän perheessä vietettiin valmistujaisjuhlaa. Vanhin tyttäremme valmistui lastentarhasta(!) ja aloittaa siis ensi syksynä ensimmäisellä virallisella koululuokalla. Ja eihän sitä koskaan tiedä milloin seuraavia valmistujaisia voi juhlistaa, joten tästä täytyy nyt nauttia! :)
Lasten äidit oli kutsuttu viime viikolla valmistujaisjuhlaan - isiä ei valitettavasti voitu kutsua, sillä lastentarhaan sisään eivät saa isät tulla (osa opettajarouvista työskentelee ilman huivia)... Juhla pidettiin koulun auditoriossa, jonka opettajat olivat suurella vaivalla koristaneet mustan, kullan ja valkean sävyillä todella näyttäväksi. Jopa jokaiselle äidille annettu vesipullo oli koristeltu, ja kantoi korkin päällä pientä huopakankaasta askarreltua valmistujaishattua. Lisäksi äidit saivat punaiset ruusut ja pienet suklaayllätykset. Valitettavasti en voi laittaa kuvia salin sisältä, sillä meiltä kerättiin salin ovella kännykät ja kamerat pois - valokuvaus oli ehdottomasti kiellettyä. Ymmärtääkseni koulun valokuvaaja on ottanut kuvakoosteen, joka sitten myydään perheille, joilla ei jostain kumman syystä ole omia kuvia...
Pienet valmistuneet kutsuttiin esiintymislavalle luokittain, pukeutuneina hattuihin ja valmistujaiskaapuihin. Jokainen lapsi esiteltiin nimeltä. Pienet kuusivuotiaat vilkuttivat, kompuroivat, säkenöivät, ja taisipa jollakulla silloin tällöin eksyä sormi nenään, kun lavalta katselivat salin hämärään ja yrittivät tavoittaa omia äitejään. Esittelyjen jälkeen oli muutama pieni puhe ja katsaus kouluvuoden tapahtumiin, jonka jälkeen alkoivat lasten esitykset. Koululla oli pitkin kevättä harjoiteltu tanssiesityksiä, joihin lapsille oli varta vasten teetetty puvut. Tyttäremme esitti muutaman luokkatoverinsa kanssa espanjalaisen tanssin punamustassa flamenco-tyylisessä mekossaan, viuhkaa vienosti heilutellen. Oli upeaa nähdä tytön ilo ja energia, ja into tanssia ja esiintyä! Toisin kuin monet ujommat lapset, tyttö oli aidosti esityksestä innoissaan, nautti esiintymisestä ja säteili.

 
Esitysten lomassa kaksi pientä lapsijuontajaa kertoi esityksistä, lapset kiersivät mikrofonin kanssa kysymässä arvoituksia yleisön joukossa, ja lukipa kaksi tyttöä koraaniakin. Kaiken kaikkiaan esityksiä oli parisenkymmentä, ja niihin kului aikaa lähemmäs kolme tuntia. Ja kun tilaisuuden loppupuolella paikalle saapui myös opetusministeriön edustaja, esitettiin muutama esitys vielä uudelleen... Kun kaikki esitykset sitten lopulta olivat ohi, oli äideille tarjolla pientä purtavaa sekä täytekakkua, ja lapsille tarjottiin ruoka heidän luokissaan.
Tässähän tämä ei siis vielä ollut. Lasten koulu jatkuu vielä toukokuun ajan normaalisti; tällä hetkellä lapset kertaavat vuoden aikana opittua, ja kuun lopulla heillä vielä on loppukokeet kuluneen vuoden asioista. Toukokuun viimeisenä päivänä sitten alkaa kesäloma, joka meidän koulussamme jatkuu aina syyskuun puoleenväliin asti..! Tiedossa on siis pitkä kesä Suomessa, ja monta mahdollisuutta unohtaa kaikki tähän asti opittu :)
Joka tapauksessa; paljon onnea ja iso halaus valmistuneelle pienelle prinsessalle!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti