maanantai 2. lokakuuta 2017

Kansallispäivää

Saudi-Arabian kansallispäivää vietetään tuttuun tapaan 23.9. Vihreiksi valaistut rakennukset, viirit, liput, ilmapallot... Kaikki on vihreää ja sitä on paljon. Ihmisiä on paljon liikkeellä, ja illalla käymme katsomassa perinteistä ilotulitusta vain kaukaa - huhutaan että rantakatu on niin kansoitettu, että sieltä pois pääseminen autolla voi kestää jopa useita tunteja. Sosiaalinen mediakin tietää varoitella levottomuuksista ja kehottaa pysymään etenkin illalla myöhään kotona, mutta ainakaan meidän kohdallemme ne eivät osu - on rauhallista ja ilotulituksen äänetkään eivät kuulu kotiin.


Paljon muutakin juhlittavaa Saudi-Arabialla on tänä vuonna; vain muutaman kuukauden sisällä on tullut uutisiin paljon paikallisia muutoksia, joilla voi olla hyvinkin kauaskantoisia vaikutuksia. Naiset pääsevät kesäkuusta alkaen vaihtamaan Uberin omaan autoon ihan luvan kanssa, kruununprinssi on täysin yllättäen vaihtunut. Paikallinen lentoyhtiö Saudia lupaa 72h tunnin turistiviisumin asiakkailleen - joko maan rajat lopulta pian aukeavat turisteille suuremmassakin mittakaavassa? Lisäksi paikalliset naiset eivät enää tarvitse miehensä lupaa esim. töissä käymiseen. Paljon ja lyhyessä ajassa. On mielenkiintoista nähdä mihin nämä muutokset johtavat - ja kuka niistä hyötyy. 

Tavalliseen arkeen ne eivät kuitenkaan vaikuta. Kaupassa, töissä ja koulussa käydään. Harrastetaan ja vietetään kotona aikaa. Lämpötilakin on jo muutamana päivänä jäänyt alle +40C:een. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti